Blog

Bloglamanın 4 Kuralı

Gün geçtikçe her niche’de rekabet artmakta ve talep gören niche’lere daha yoğun bloglama yapılmaktadır. Bu yüzden yerinizde sayarak sürekli gelişen niche’lerde rakipleriniz ile rekabet etme şansınız bulunmuyor. Bu şartlarda micro-niche blogların sayısının artmakta olduğunu rahatlıkla gözlemleyebilirsiniz.

Bu yazımda bloglamanın 4 kritik kuralı üzerinde durmak istedim. Bu 4 kural, sizi rekabet ettiğiniz blogların karşısında avantajlı konuma getirecektir.

#1 Değer Yaratın

Hemen her konuda bir takım blogları rutin olarak ziyaret ederiz. Bazılarını yer imlerine ekleyip, hiç aksatmadan düzenli olarak onları kontrol etme ihtiyacı hissederiz. Hemen her sektör için takip etmeyi kendimize vazife saydığımız bazı blog ve siteler mevcut. Peki ama neden? her sektör veya niche için yüzlerce, binlerce blog ve site bulunmasına rağmen neden bazıları bizim gözümüzde ayrıdır ve değerlidir?
Bir takım özellikleri bu blogları bizim açımızdan diğerlerine kıyasla değerli yapar. Ziyaretçisi ile diyaloğu, güncel olması, olaylara yaklaşım tarzı, bize sunuş şekli ve daha sayamayacağımız bir çok faktör ile bu bloglar değer yaratırlar.

#2 Ziyaretçileriniz İle İletişim İçinde Olun

Bu blogculukta ki en önemli altın kurallardan bir tanesi. Çok rağbet edilen bloglarda her yazı için bir çok yorum geldiğini farkedersiniz. Bu yorumların en az 3/1’i kadarını ise blog yazarlarının ziyaretçilerine yazdığı cevaplar tutmaktadır. Blog yazarı ziyaretçileri ile yakın ilişki tesis ettiği zaman o bloga olan rağbetin arttığını ve ziyaretçi kitlesinin blogu benimsediğini çok net görürsünüz. Blogculuk sadece yazılarınızı yazıp bloglamak ile sınırlı kalmamalıdır. Yazınızın akabininde yorum yapan ziyaretçileriniz ile yakın ilişkiler tesis edip, onların yorumlarını okuyup, iyi analiz edip geri dönüş yapmanız, blogunuza sadık bir ziyaretçi kitlesini oluşturma adına önemli temeller atacaktır.

#3 Blogunuz Diğerlerinden Farklı Ve Özel Olsun

Blogunuzu diğer bloglardan farklı ve ayrı kılabilecek bir çok opsiyonunuz vardır. İsterseniz bunlardan en önemlilerine değinelim;

? Farklı bir tasarımınız olsun
? Değişik şekillerde içerik sunun ( slayt gösteriler, videolar, audiolar )
? Yazılarınızı konusuna adanmış olarak uzun ve bilgilendirici yazın
? Konunun hakimi olarak kabul edilen kişilerin röportajlarını yayınlayın.
? Pdf formatında e-kitaplar yazın ve bunları ücretsiz dağıtın ( ziyaretçilerinizi ödüllendirin)

#4 Kolay Okunabilir Ve Anlaşılabilir Olun

Ne kadar detaylı ve uzun yazarsanız yazın, ne kadar çok yazarsanız yazın eğer vermek istediğiniz mesajı okuyucunuza veremiyorsanız, başarılı olma şansınız yok demektir. Düzgün uslup kullanımı, blogladığınız lisana hakim olma ve minimal gramer hataları, düzgün ve doğru cümle yapıları ile okuyucunuzun kolayca anlayabileceği ve sindirebileceği formatta yazmanız hayati önem taşır.
Bir kaç tavsiyede bulunacak olursak;

– Yazınızı yayınlamadan önce mutlaka son bir kez kontrol edin ve bulduğunuz imla hatalarını düzenleyin
– Yazınızdaki önemli noktaları ( kalınlaştırarak veya altını çizerek) belli edin
– Uzun yazılarda, ara ara alt başlıklar yerleştirin
– Gerekli yerlerde paragraf atlamaya özen gösterin ( tek kalıp ve bitişik uzun bir yazı kimseye kendini okutamaz)

Bloğunuzun Tasarımı Yeterince iyi mi? isimli yazımıza göz atmanızı tavsiye ederim.

Etiketler
Daha fazla göster

Tufan Kürşat

Yazar Tufan Kürşat 1978 Lefkoşa doğumlu, 1997 yılından beridir web çalışmaları yapıyor ve sayısız projenin içinde yer aldı. Şu an ise web executive rolünde çalışmalarına devam etmektedir.

Benzer yazılar

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı
Kapalı

AdBlocker kullanıyorsunuz :(

Lütfen AdfBlocker'ı kapatıp Webtilkisi'ni desteklemeyi tercih edin..