Blog

Eski Yazılarınıza Hayat Verin

Bloglama yapısı gereği yeni yazılarınızı ön planda tutarken, eski yazılarınızı her geçen gün adım adım arşivinizin karanlık sayfalarına doğru göndermektedir. Blog sitelerinin çalışma mantığı gereği sürekli ve güncel içerik girilmesi eski yazıların akıbetini hızlandırır. Ne kadar popüler olursa olsun her yeni yazınız ile birlikte eski yazılarınız 1 adım daha uzaklaşır blog gündeminizden.. Peki ama eski yazılarıniz sizce misyonlarını tamamladılar mı? Yoksa onları tekrar değerlendirip hayat katmak elimizde mi?

Eski Yazılarınıza Hayat Verin

Aslına bakarsanız her yazdığınız yazı blogunuzun içerik derinliğini artırmak için koca bir adımdır. Her ne kadar eski yazılarınız göz önünde ki yerlerini yeni yazılarınıza bırakmakta da olsa, tam olarak misyonlarını tamamlamış olmazlar. Netice itibarı ile tüm içerikleriniz, yazılarınız kıymetlidir ve daimi olarak değerlendirilmeyi beklemektedirler. Bir blogun etkinliği ve faaliyeti tüm içeriğini en verimli şekilde kullanabilmesi ile doğrudan alakalıdır. İşte bu yüzden eski yazılarınızı %100 değerlendirmeniz gerekmektedir. Bunu nasıl yapacağınız ve hangi yöntemleri kullanabileceğinize değinmekte fayda var.

Link Link ve Yine Link!

Blogunuzun belirli bir niche çerçevesinde yol aldığını düşünürsek, tüm yazılarınız ve içerikleriniz kendi içlerinde birbirleri ile fazlaca benzerlik ve bağlantı taşıyan noktalar vardır. Örneğin bir sağlık blogunuz olduğunu ve bu konuıda içerik sağladığınızı var sayalım. Eski yazılarınızın bir tanesinde limonun faydalarından bahsettiğinizi ve bu konuda bilgiler verdiğinizi düşünelim. Yeni yazdığınız bir yazıda ise göz sağlığı ile ilgili bilgiler vermekte olduğunuzu farz edelim, bu yazınızın içerisinde limon suyunun göz sağlığınıza iyi geldiğini ve ne tür faydaları bulunduğunu anlatırsınız, işte tam bu noktada daha eskiden yazmış olduğunuz limon yazınızdan bahsederek “limonun faydaları” konulu yazımıza buradan ulaşabilirsiniz diyip ilgili yazının linkini eklemeniz eski yazınızı canlandıracaktır. Unutmayın ki, göz sağlığı ile ilgili yazınıza ilgi duyup bu makaleyi okumaya başlamış bir ziyaretçi muhakkak bununla ilgili diğer içeriklerinize de ilgi duyacak ve linkinize tıklayarak eski yazınızı da okuyacaktır. Böylece tüm içerikleriniz arasında bir bağ oluşturmuş ve hiçbir içeriğinizin etkisiz kalmamasına izin vermemiş olursunuz.

Her Yazınız Aslında Bir Sorunun Çözümüdür

Eski yada yeni her yazınızın ilgilisi, okuyucusu vardır. Sosyal medya başta olmak üzere, forumlar ve diğer tüm mecralarda sizin içerikleriniz den herhangi birinin çözümü olacağına inandığımız bir sorun veya soru gördüğünüz zaman hemen olaya el koyun ve o konu ile ilgili yazınız hakkında kısaca bilgi verip arzu etmeleri durumunda okumaları için linkinizi bırakabilirsiniz. Böylece bahsi geçen içeriğinize organik ve kaliteli %100 ilgili ziyaretçiyi çekmiş olursunuz. Daha çok trafik için çözüm üretin konulu yazımıza buradan ulaşabilirsiniz.

Her Yazı Bir Devrin Yazısıdır

Web de belirli dönemlerde bazı konular trend olma durumuna gelir. Örneğin bir teknoloji sitenizin olduğunu düşünün ve android virüs koruma programları ile ilgili bir makale yazdığınızı düşünelim. Android’leri tehdit eden virus ve benzeri güvenlik açıklarının popülerleştiği ve trend olduğunu görürseniz, eski yada yeni bu konuda yazmış olduğunuz içeriği wordpress’de ki “yazıyı sabitle” özelliği ile ön plana çıkartmanız faydalı olacaktır.

Gerek iç link ağınız, gerekse dönemsel olarak trend olan konular hakkında ki diğer yazılarınızı ön plana çıkarmanız, ziyaretçilerinizin blogunuzda daha fazla vakit geçirmelerine neden olacaktır. Ayrıca Ziyaretçilerinizi blogunuzda tutmanın yolları konulu yazımızı incelemenizi tavsiye ederim.

Etiketler
Daha fazla göster

Tufan Kürşat

Yazar Tufan Kürşat 1978 Lefkoşa doğumlu, 1997 yılından beridir web çalışmaları yapıyor ve sayısız projenin içinde yer aldı. Şu an ise web executive rolünde çalışmalarına devam etmektedir.

Benzer yazılar

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı
Kapalı

AdBlocker kullanıyorsunuz :(

Lütfen AdfBlocker'ı kapatıp Webtilkisi'ni desteklemeyi tercih edin..