Blog

Ses Getiren Bir Blog Oluşturmanın 5 Yolu

Her geçen gün blogların önemi daha fazla farkedilmekte ve blog açmak için daha fazla kurum ve kişi girişimde bulunmakta. Çok geniş kitlelere ulaşmak ve daha da önemlisi bunu ekonomik gelire çevirebilmek adına dijital ortamda ki en etkin yöntemlerden birinin bloglama olduğu artık bilinen bir gerçek. Peki ses getirecek bir blog oluşturmak için ne yapmak gerek? Gelin bunu 5 madde altında inceleyelim;

Karakteri Olan Bir Blog Oluşturun

Blog oluştururken belirli kural ve klişelere takılmayın. Genel kabul gören kural ve kalıpların dışına çıkarak bloğunuzun nev-i şahsına münhassır (kendi kişilik ve karakterinizi yansıtan) bir yapıda olması için çaba harcayın. Düşüncelerinizi kendinize özel üslubunuz ile aktarmaya çalışın. Bu çok daha dikkat çekecek ve sizin bloğunuzu diğerlerinden farklı kılacaktır.

Yazılarınızda Tutarlı Olun

Tutarlılığın önemini anlata anlata bitiremeyiz. Blog hususunda tutarlılık bir çok prensibin önünde çok büyük önem arz etmektedir.

Tutarlılığınızın en belirgin şekilde zuhur etmesi gereken 2 önemli nokta var. Bunlardan birincisi blog yazma sıklığı ve takviminiz ile ilgilidir. Genellikle yazılarınızın arasında geçen zaman dilimi arasında uçurum olmamalı. Yazılarınız arasında ortalama 2-3 gün gibi bir süre varsa bunu zaman zaman 1-2 hafta yada daha fazla bir zaman dilimine çıkarmanız bloğunuzu olumsuz etkileyecektir. Tutarlılık konusunda bir diğer önemli nokta ise, bloğunuzda paylaştığınız yazılar arasında kavramsal açıdan tutarlılık olmasıdır. Bir yazınızda savunduğunuz veya eleştirdiğiniz bir konu hakkında başka bir yazınızda bunun tam aksi türden ifadelerde bulunmanız, okuyucu kitleniz ile aranızda ki güven duygusunu zedeleyecektir.

Basit ve Sade Olun

Blogları cazip ve büyülü kılan en önemli özelliklerden birisi doğaçlama ve özgün olmalarıdır. Herhangi bir konu ile ilgili düşüncelerinizi mi yazmak istiyorsunuz? Hiç durmayın hemen klavyenin başına geçin. Bir yazı mutlaka belirli uzunlukta olacak diye bir kural yok. Bazen birkaç cümleden oluşan bir blog yazısı bile onlarca paragraftan oluşan çok detaylı bir yazıdan daha ilgi çekici ve okunur olabiliyor. Kendinize limit ve kısıtlamalar koymayın aklınıza gelen yada yazmak istediğiniz her ne ise doğrudan kendi üslubunuz ile bunu yazıya dökün.

Yorumlara İzin Verin

Okuyucularınızın yazınız ile ilgili düşüncelerini ifade edebilmelerine izin verin ve dahi buna teşvik edin. Bir yazı yazdığınız zaman okuyucunuzun bu yazınız ile alakalı müspet veya menfi yorumlarını paylaşmalarına izin verin. Sadece hoşunuza giden olumlu yorumları değil, her türlü yorumda bulunmalarının önünü açın. Bazen olumsuz yorumlardan fazlaca faydalanırsınız. İnsanların her türlü düşüncelerine saygılı olduğunuz düşüncesi de kitleniz üzerinde iyi etki bırakacaktır.

Yazı Başlığına Odaklanın

Yazı başlığı, yazının tabiri caizse “vitrinidir” dolayısı ile yazı başlığınız yazınızın tam olarak ne ile ilgili olduğunu anlatmalıdır. Aynı zamanda yazınızın çekeceği trafiği doğrudan belirler. Zaman zaman biraz uzun başlıklar daha ilgi çekici olabilmektedir. Yaratıcı olun ve yazınızı en iyi anlatan, ilgi çekici başlığı bulmak için zaman ayırın. Çoğu zaman yazınızı yazıp bitirdikten sonra başlığa karar vermek iyi sonuç verebilir.

Nasıl Blog Açılır ve buna benzer tüm sorularınızın yanıtlarını bulabileceğiniz detaylı Bloglamaya Giriş Rehberi isimli yazımıza göz atabilirsiniz.

Etiketler
Daha fazla göster

Tufan Kürşat

Yazar Tufan Kürşat 1978 Lefkoşa doğumlu, 1997 yılından beridir web çalışmaları yapıyor ve sayısız projenin içinde yer aldı. Şu an ise web executive rolünde çalışmalarına devam etmektedir.

Benzer yazılar

Bir yorum

  1. Karakteri Olan Bir Blog Oluşturmak oldukça önemli. Bir çok blogun eksik olduğu taraf bu aslında. Çoğunluğu birbirinin kopyası. Birbirlerine bakarak aynı işleri tekrarlıyorlar.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı
Kapalı

AdBlocker kullanıyorsunuz :(

Lütfen AdfBlocker'ı kapatıp Webtilkisi'ni desteklemeyi tercih edin..