Site İçi SEO

Seo Dostu Blog Başlıkları

Seo açısından efektif blog başlıkları nasıl olmalı?

Blogunuzu bir mağazaya benzetecek olursak, blog yazılarınız ürünleriniz ve blog başlıklarınızda mağazanızın vitrini olurdu. Mağazanız da ne kadar kaliteli ürünler olursa olsun, eğer vitrininiz kötüyse, insanlar içeri girmeyeceklerdir. Ürünlerinizi satabilmeniz için ne kadar iyi bir vitrine ihtiyacınız varsa, blogunuza ziyaretçi çekmek ve yazdıklarınızı okutabilmek için en az o kadar iyi blog başlıklarına ihtiyacınız var. Peki nasıl daha iyi blog başlıkları yazabiliriz? bir başlığı iyi yada kötü olarak neye göre değerlendireceğiz? bu yazımızda Seo uyumlu ve Seo dostu blog başlıklarını nasıl oluşturacağımız üzerinde duracağız.

Seo dostu blog başlıkları

Blog Başlıklarında Uyulması Gereken Kriterler
Blog başlıklarınızın yazınız ile %100 uyumlu olması gerektiği ve tam olarak yazınızın içeriğini işaret etmesi gerektiği aşikâr bir durumdur. Ancak bu yetmez, blog başlıklarınız Seo açısından da optimize edilmiş olmalıdır. Bu optimizasyonu gerçekleştirebilmek için göz önünde bulundurmanız gereken bir takım kriterler var. Bunlardan en önemlisi ise blog başlıklarınızın uzunluğudur. Seo ile ilgili çalışmalar yaparken Google’ı göz ardı etmek imkansız. Çoğunlukla Seo’dan kastımız Google açısından optimal ve makul olmaktır. Google’da bir arama yaptığımız zaman çıkan sonuçlarda insanların ilk gözüne batan yazıların başlığıdır. Eğer başlık bizim arama kriterlerimiz ile doğrudan örtüşüyor ise, o linke tıklarız. Mutlaka dikkatinizi çekmiştir, Google arama sonuçlarında 60 karakterden uzun olan başlıkların tamamını göstermemektedir. Bu da şu demek oluyor ki, sizin blog başlığınız 60 karakterden uzun ise, başlığınızın tamamı Google arama sonuçlarında çıkmayacaktır. Blog başlığınızın Google arama sonuçlarında tam olarak çıkmaması ise beraberinde anlam kayması ve yazınızın içeriğinin net olarak anlaşılamamasına sebebiyet verecektir.

İşte bu yüzden blog başlıklarınızı 60 karakteri geçmeyecek şekilde oluşturmanızda büyük fayda vardır. Bunu sadece Seo açısından değerlendirmekte doğru olmaz. Zira kısa başlıkların çok daha dikkat çekici olduğunu çeşitli istatistiksel veriler desteklemektedir. Sosyal medyada dahi kısa başlıklı paylaşımların çok daha fazla rağbet gördüğünü diğer yazılarımızda ifade etmiştik.

Blog başlıkları nasıl olmalıdır?

Blog Başlığı, Anahtar Kelimeler Ve Yazı Bütünlüğü
Bir blog yazısı 3 ana temel üzerine oturmaktadır. Bunlar; blog başlığı, makale ve anahtar kelimelerinizdir. Bir blog yazısı oluştururken bu 3 temel unsurun birbirleri ile tutarlı ve uyumlu olması, blog yazısının başarılı yada başarısız olmasında belirleyici olacaktır. Bu 3 temel unsurdan blog başlığı ve anahtar kelimeler, makalenizi doğru şekilde tanıtmalı ve öne çıkarmalıdır. Kısaca makaleniz, blog başlığınız ve anahtar kelimeleriniz %100 uyumlu olmalıdır. Google aramalarında gösterilen sonuçlar bu 3 unsurun performansına doğrudan orantılı olarak gösterilmektedir. Kısa ve yazınızı tam olarak ifade eden bir blog başlığı, makalenizin içeriğini net ve spesifik olarak ifade eden anahtar kelimeler, o blog yazısının başarısını kaçınılmaz kılacaktır.

Ayrıca bakınız: Blog başlıkları nasıl olmalı?

Etiketler
Daha fazla göster

Tufan Kürşat

Yazar Tufan Kürşat 1978 Lefkoşa doğumlu, 1997 yılından beridir web çalışmaları yapıyor ve sayısız projenin içinde yer aldı. Şu an ise web executive rolünde çalışmalarına devam etmektedir.

Benzer yazılar

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı
Kapalı

AdBlocker kullanıyorsunuz :(

Lütfen AdfBlocker'ı kapatıp Webtilkisi'ni desteklemeyi tercih edin..