Dijital Pazarlamaİçerik Pazarlama

2020 İçerik Stratejinizde Odaklanmanız Gereken Trendler

Günümüzün gelişen teknolojisini incelediğimizde, sahip olduğumuz seçenekler içinde televizyon, radyo ve ulaşabileceğimiz binler seçenekler içerik üreticileri tarafından muhteşem bir rekabet içerisindedir. Bu durumda doğal olarak 2020 içerik stratejinizde odaklanmanız gereken trendler listesini göz atmamızı sağlamaktadır. 2020 yılı içinde odaklanmamız gereken kanal ve stratejilerin eskiye kıyasla artık daha önemli olduğunu görebiliyoruz. Peki, 2020 İçerik Stratejinizde Odaklanmanız Gereken Trendler nelerdir?

2020 Trend Listesi

Öncelikle 2020 yılı içerisinde içrek konusunda trend olabilecek listeyi sizlere sunalım. Bunlar;

  • Dinamik Görsel,
  • Video İçerikleri,
  • EAT sahipli içerikler,
  • Kullanıcı tipte içerikler,
  • Katkılı İçerikler,
  • Sesli içerikler,

Şimdi bunlara tek tek ayrıntılı bakalım ve trend listeyi daha çok anlayalım.

Dinamik Görseller

Aslına bakarsak 2020 yılının en iyi trendleri arasında dinamik görselller olacaktır. Pew Research Center’ın sosyal medya üzerind eki araştırmalarını incelediğimizde, tüm kitlenin yaygın olarak kullandığı İnstagram, Youtube ve Snapchat genç kitlenin, Facebook ve Youtube ise daha çok yetişkin kitleye hitap etmektedir.

Video İçerik

Video içerikleri 2019 yılında fazla talep görmüştür. Özlelikle Youtube bu platformlar arasında en fazla yükselişte olan dinamik görseldir. Hubspot’un araştırmasını incelediğimizde özellikle 25 ve 44 yaş kitlesinin takıip ettiği markalardan daha çok video ve görsel içerikleri istediklerini belirtmektedir. Video içerikleri günlük hayatımızda çok fazla önem taşımaktadır.

EAT Sahipli İçerikler

Google içerik kalitesinin arttırmak için değerlendirme sistemlerinden biri olan EAT’ı kullanmaktadır. Bunun anlamı Expertise, Authoritativeness ve Trustworthiness yani Türkçe olarak söylersek, uzmanlık, yetkinlik ve güvenilirlik anlamına gelmektedir. Site ve içeriklerini düzenli olarak güncel tutmanız halinde bu sistemi sizde kurabilirsiniz.

Kullanıcı Tipte İçerikler

Kullanıcılar ile yaratılan durumu mutlaka merkeze koymalısınız. Anahtar kelime olarak kendinize ‘’ Nasıl daha fazla değer verebilirim’’ sorularını sormalısınız. Bunun için özellikle sesli arama konusuna dikkat edin.

Katkılı İçerikler

Tüketici de güvenli bir duygu uyandırmak için yapmanız gereken en önemli detay, kullanıcı katkılı içerik üretmektedir.

Sesli İçerikler

Ses ile etkinleşmiş olan içerikler farklı kuralları takip etmesiyle 2020 yılında çok daha fazla ilgimizi çekecektir. Böylece 2020 trend listesini de görmüş olduk. Bu noktalara odaklanarak sizlerde istediğiniz noktaya gelebilirsiniz.

Etiketler
Daha fazla göster

Asya Sonerler

2016 yılından beridir blogluyor.. Sosyal medya bağımlısı. Seo, Dijital Pazarlama ve Sosyal medya kategorilerinde araştırmalar yapıyor. Paylaşmayı çok seviyor ve tam bir Youtubekolik!

Benzer yazılar

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı
Kapalı

AdBlocker kullanıyorsunuz :(

Lütfen AdfBlocker'ı kapatıp Webtilkisi'ni desteklemeyi tercih edin..